
Cradle tot cradle; bij alle bedrijfshandelingen die plaatsvinden binnen IJssalon De Hoop, streven wij naar een 100% hergebruik van alle materialen en grondstoffen.
Wij zijn altijd opzoek naar de hoogste kwaliteit duurzame ingrediënten en grondstoffen voor de bereiding van ons ambachtelijke ijs.
In samenwerking met onze leveranciers wordt er dusdanig ingekocht en uitgeleverd zodat wij gemiddeld maar twee keer per week een transport beweging hebben naar IJssalon De Hoop.
Al onze energie wordt waar mogelijk groen ingekocht en/of zelf opgewekt.
Wij maken bij de bereiding van ons ambachtelijk ijs gebruik van lucht- en water gekoelde machines. Al het koelwater dat gebruikt wordt voor het vriezen ten behoeve van de ijsbereiding krijgt bij ons een tweede en derde leven; Eerst wordt het koelwater verzameld in een opslag vat van waaruit warmte wordt onttrokken ten behoeve van de levering van warm water met tot gevolg dat onze cv installatie later aanslaat en minder gas en elektriciteit verbruikt.
Het overvloedige koelwater wordt vervolgens gebruikt ten behoeve van het spoelen van de sanitaire voorzieningen.