In actie op de IJsvakbeurs 2019

Sherbeth Festival Sicilië 2019

2e prijs met de Coupe Bubbly Berry

Design Innovation Award


IJssalon De Hoop wint titel Beste IJssalon van Nederland!
IJssalon De Hoop uit Blaricum mag zich de Beste IJssalon van Nederland noemen. Dat is donderdag 24 maart op de internationale dag van het Ambachtelijk ijs bekend gemaakt door voorzitter Jacques Vos van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ). De winnende ijssalon scoort hoog op ijssmaak, het maken van een coupe en hygiëne. Ook de mystery guest is laaiend enthousiast over De Hoop.

Vakvrouw van het Jaar
In 2016 behaald Caroline Kooij de Titel vakvrouw van het jaar 2016.
Zij behaalt een derde prijs met malaga ijs en een 4e prijs de ijscreatie “Indian Summer”.
Ook is IJssalon de Hoop genomineerd voor IJssalon van het Jaar.

Genomineerd IJssalon van het Jaar
De Hoop behaalt 3e prijs met hun ijscreatie ‘’Boereblij” en wordt genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2015 en behaalt de 4e plaats.
Nieuwe IJskeuken
Half jaartje knutselen en verbouwen maar dan heb je ook wat!

SvH Meesterijsbereider
In maart legt Caroline Kooij haar meesterproef af en slaagt.
Ze behaalt de titel SvH Meesterijsbereider dit is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van IJsbereiding.
Een uitgebreid onderzoek door deskundigen bepaalt of iemand kan worden toegelaten tot de meesterproef. Om de titel te behalen moet men zich gedurende langere tijd hebben bewezen op zijn of haar vakgebied. Nadat de proef met gunstig gevolg is afgelegd, vindt de inauguratie plaats in het eigen bedrijf.
Meer informatie
Wil je meer weten over de titel meesterijsbereider? Kijk dan op www.meesterijsbereider.info
2e plek IJssalon van het Jaar
In 2011 behaalt de Hoop met pistache ijs net niet de titel IJssalon van het jaar , maar wel 2e van Nederland. De ijscreatie ‘’Toren van Pistache” krijgt een 2e prijs.

Caroline Kooij en Daan Berghout
We gaan samen verder.

2009 IJssalon van het Jaar
In 2009 behaalt De Hoop met chocolade ijs en ijscreatie “Chocolicious” de titel IJssalon van het Jaar.
Het chocolade ijs krijgt een derde prijs.

IJssalon de Hoop
In 2006 volgde Caroline Kooij haar vader op. Na het succesvol afronden van de Hogere Hotelschool te Maastricht, volgde een carrière bij de Holland Amerika Lijn. Na het behalen van alle diploma’s omtrent ambachtelijke ijsbereiding behaalde zij in 2011 de hoogste graad van vakbekwaamheid… SVH Meester IJsbereider!
IJssalon de Hoop
Sinds 1996 is de IJssalon een eigentijdse ijssalon met een vitrine met meer dan 32 smaken en een zitgedeelte met 20 zitplaatsen.
De naam IJsbar De Hoop wordt nu IJssalon De Hoop.

IJsbar de Hoop
Toen de concurrentie van supermarkten groter werd en de verkoop van ijs toenam, werd de zuivelverkoop gestopt en de winkel verbouwd. Na de verbouwing werd de naam veranderd in “IJsbar de Hoop”.
Zuivelhuis De Hoop
Peter Kooij behaalde na zijn opleiding en ervaring als steward op het cruise schip “De Willem Ruys” zijn diploma Ambachtelijk IJs bereiden en volgde zijn vader op. De eerste “bokvriezers” en een echte ijsvitrine met 14 smaken doen hun intrede. De winkel krijgt twee ingangen… IJs aan de voordeur en boter, kaas en eieren aan de zijdeur.
Zuivelhuis De Hoop
De op een na jongste zoon Piet nam de melkfabriek over. Door de afname van het aantal boerenbedrijven in ’t Gooi verloor de melkfabriek al snel zijn bestaansrecht. Vlak voor de tweede wereld oorlog werd het bedrijf door Piet Kooij daardoor voortgezet als een klassieke “boter, kaas en eieren” winkel en deed het eerste ijsje zijn intrede. Zo konden de inwoners van Blaricum niet alleen voor hun pondje kaas en melk terecht bij “”Zuivelhuis de Hoop”, maar ook voor een half litertje ijs of voor gewoon een handijsje. De drie kinderen, Ineke, Peter en Constance, werkten ook in de Hoop.

Eerste auto in Blaricum
Modernisering… samenwerkingsverband met zuivelfabriek Gooiland uit Naarden. In het vervolg wordt de melk ook bij de boer opgehaald.

Erfgooier Boeren
De Gooische Erfgooier boeren leveren hun melk nog af met paard en wagen.
Huidige parkeerplaats achter De Hoop.

Gooische Stoomtram
De Gooische Stoomtram rijdt langs Stoomzuivelfabriek Melkinrichting De Hoop.

Oprichting Stoomzuivelfabriek Melkinrichting De Hoop
De naam “De Hoop” bestaat al meer dan honderd jaar. Niet als naam van de ijssalon, maar kent zijn begin als “Stoomzuivelfabriek Melkinrichting De Hoop” gesticht door Lammert Kooij (24-10-1873) in 1898. Lammert Kooij was met de melkfabriek één van de eerste ondernemers in Blaricum. Lammert en zijn vrouw Yke van Ballegooijen (23-07-1869) hadden 7 kinderen ; Marinus, Gerrit, Lambertus, Willem, Piet, Anton en dochter Greet.