4 generaties
De Hoop
De Hoop
Ons verhaal
2022
IJssalon de Hoop verbouwd
4e generatie
Ons 4e interieur sinds 1906. De Hoop is met het nieuwe interieur weer klaar voor de komende 100 jaar. Zie ons live ijsdraaien achter in de winkel met een klassieke ijsmachine , kies je favoriete chocola uit onze chocolade kranen en geniet van je ijsje op ons zonnige terras.2022
2019
In actie op de IJsvakbeurs
4e generatie
Op deze beurs komt de complete ambachtelijke ijsbranche samen. Op de beursvloer barst live de strijd los om het beste ijs van Nederland.2019
2019
Sherbeth Festival Sicilië 2019
4e generatie
2019
2018
2e prijs met de Coupe Bubbly Berry
4e generatie
Caroline Kooij. SVH Meesterijsbereider.2018
2018
Design Innovation Award
4e generatie
Coupe Bubbly Berry2018
2016
IJssalon De Hoop wint titel beste IJssalon van Nederland!
4e generatie
IJssalon De Hoop uit Blaricum mag zich de Beste IJssalon van Nederland noemen. Dat is donderdag 24 maart op de internationale dag van het Ambachtelijk ijs bekend gemaakt door voorzitter Jacques Vos van de Vereniging van Ambachtelijke IJsbereiders (VAIJ). De winnende ijssalon scoort hoog op ijssmaak, het maken van een coupe en hygiëne. Ook de mystery guest is laaiend enthousiast over De Hoop.2016
2016
Vakvrouw van het jaar
4e generatie
In 2016 behaald Caroline Kooij de Titel vakvrouw van het jaar 2016. Zij behaalt een derde prijs met malaga ijs en een 4e prijs de ijscreatie “Indian Summer”. Ook is IJssalon de Hoop genomineerd voor IJssalon van het Jaar.2016
2016
Genomineerd IJssalon van het jaar
4e generatie
De Hoop behaalt 3e prijs met hun ijscreatie ‘’Boereblij” en wordt genomineerd voor IJssalon van het Jaar 2015 en behaalt de 4e plaats.2016
2013
Nieuwe ijskeuken
4e generatie
Half jaartje knutselen en verbouwen maar dan heb je ook wat!2013
2011
SvH meesterijsbereider
4e generatie
In maart legt Caroline Kooij haar meesterproef af en slaagt. Ze behaalt de titel SvH Meesterijsbereider dit is de hoogste graad van vakbekwaamheid op het gebied van IJsbereiding. Een uitgebreid onderzoek door deskundigen bepaalt of iemand kan worden toegelaten tot de meesterproef. Om de titel te behalen moet men zich gedurende langere tijd hebben bewezen op zijn of haar vakgebied. Nadat de proef met gunstig gevolg is afgelegd, vindt de inauguratie plaats in het eigen bedrijf.Meer informatie
Wil je meer weten over de titel meesterijsbereider? Kijk dan op www.meesterijsbereider.info
2011
2011
2e plek ijssalon van het jaar
4e generatie
In 2011 behaalt de Hoop met pistache ijs net niet de titel IJssalon van het jaar , maar wel 2e van Nederland. De ijscreatie ‘’Toren van Pistache” krijgt een 2e prijs.2011
2011
Caroline Kooij en Daan Berghout
4e generatie
Ook Daan heeft de Hotelschool afgerond en neemt veel ervaring uit de hotelbranche mee. Wat is het fijn om samen te kunnen ondernemen.2011
2009
2009 ijssalon van het jaar
4e generatie
In 2009 behaalt De Hoop met chocolade ijs en ijscreatie “Chocolicious” de titel IJssalon van het Jaar. Het chocolade ijs krijgt een derde prijs.2009
2006
IJssalon De Hoop
4e generatie aan het roer
In 2006 volgde Caroline Kooij haar vader op. Na het succesvol afronden van de Hogere Hotelschool te Maastricht, volgde zij een carrière bij de Holland Amerika Lijn. Na het behalen van alle diploma’s omtrent ambachtelijke ijsbereiding behaalde zij in 2011 de hoogste graad van vakbekwaamheid… SVH Meester IJsbereider!2006
1996
IJssalon De Hoop
3e generatie
Sinds 1996 is de IJssalon een eigentijdse ijssalon met een vitrine met meer dan 32 smaken en een zitgedeelte met 20 zitplaatsen.De naam ‘’IJsbar de Hoop’’ wordt nu ‘’IJssalon de Hoop’’.
1996
1978
IJsbar De Hoop
3e generatie
Toen de concurrentie van supermarkten groter werd en de verkoop van ijs toenam, werd de zuivelverkoop gestopt en de winkel verbouwd. Na de verbouwing werd de naam veranderd in “IJsbar de Hoop”.1978
1968
Zuivelhuis De Hoop
3e generatie
Peter Kooij behaalde na zijn opleiding en ervaring als steward op het cruise schip “De Willem Ruys” zijn diploma Ambachtelijk IJs bereiden en volgde zijn vader op. De eerste “bokvriezers” en een echte ijsvitrine met 14 smaken doen hun intrede. De winkel krijgt twee ingangen… IJs aan de voordeur en boter, kaas en eieren aan de zijdeur.1968
1942
Zuivelhuis De Hoop
2e generatie
De op een na jongste zoon Piet nam de melkfabriek over. Vlak voor de Tweede Wereld oorlog werd het bedrijf door Piet Kooij voortgezet als een klassieke “boter, kaas en eieren” winkel en deed het eerste ijsje zijn intrede. Zo konden de inwoners van Blaricum niet alleen voor hun pondje kaas en melk terecht bij “Zuivelhuis”, maar ook voor een half litertje ijs of voor gewoon een handijsje. De drie kinderen, Ineke, Peter en Constance, werkten ook in de Hoop.1942
1920
1920
1917
1898 – 1906
Oprichting Stoomzuivelfabriek Melkinrichting De Hoop
1e generatie
De naam “De Hoop” bestaat al meer dan 100 jaar. Niet als naam van de ijssalon, maar als “Stoomzuivelfabriek Melkinrichting De Hoop” gesticht door Lammert Kooij (24-10-1873) in 1898. Lammert Kooij was met de melkfabriek één van de eerste ondernemers in Blaricum. Lammert en zijn vrouw Yke van Ballegooijen (23-07-1869) hadden 7 kinderen; Marinus, Gerrit, Lambertus, Willem, Piet, Anton en dochter Greet.1898 – 1906